producten en diensten

artikelen

Artikel in Metafoor

Naar aanleiding van het tienjarig bestaan van De Onderstroom in België organiseerden Jürgen Peeters op 20 mei 2010 een feestelijk symposium. Martine Delfos, Richard Normann (Energy-motion), Bruno van den Bosch en Jürgen Peeters stonden garant voor een stevig en hartverwarmend programma. Richard Normann heeft aan het begin van het symposium de groep letterlijk in beweging gebracht door psychofysieke oefeningen en lijfwerk. Het was een unieke kans om uitgebreid kennis te maken met de kracht van psychofysiek werken binnen een groep. Lees hieronder het artikel dat geplaatst is in 'Metafoor' het vakblad van de Vlaamse Vereniging van Therapeuten in België.
Klik hier voor het artikel.

Reader De virtuele wereld

Martine F. Delfos heeft, naar aanleiding van het symposium 'De virtuele wereld' dat Energy-motion organiseerde op 23 november 2007, een reader beschikbaar gesteld: "Mijn belangrijkste aanleiding voor het schrijven van deze reader is vooral de omvang van het gebrek aan besef van de predigitale generatie over het belang van de virtuele milieu. Dat betekent dat alles boven de twintig nauwelijks weet wat onder de zestien aan het doen is." aldus Martine F. Delfos.
Download hier de reader.

Powerpoint Groepsdynamica en authenticiteit

Jan Remmerswaal en Wim Goossens hebben naar aanleiding van het symposium Groepsdynamica en authenticiteit op 12 oktober 2007 in de serie 'Werken vanuit Echtheid' de PowerPoint presentatie beschikbaar gesteld in pdf formaat als naslag- en studiemateriaal.
Download hier de powerpoint presentatie.

Zelfsturing / Veiligheid en vertrouwen

Een tweetal artikelen van Jan Remmerswaal naar aanleiding van het symposium in de serie 'Werken vanuit echtheid' rondom Groepsdynamica. Tijdens dit symposium besteedden zij aandacht aan het thema 'Groepsdynamica en authenticiteit', vanuit twee invalshoeken benaderd: een persoonlijk professionele en een methodisch professionele invalshoek.
Download hier het artikel Zelfsturing.
Download hier het artikel Veiligheid en vertrouwen.

De binnenwereld van de werker in interactie met de groep / Integrale procesbegeleiding van groepen / Trainen volgens de Remmerswaalmethode

Drie artikelen van Wim Goossens naar aanleiding van het symposium in de serie 'Werken vanuit echtheid' rondom Groepsdynamica. Tijdens dit symposium besteedden zij aandacht aan het thema 'Groepsdynamica en authenticiteit', vanuit twee invalshoeken benaderd: een persoonlijk professionele en een methodisch professionele invalshoek.
Download hier het artikel De binnenwereld van de werker in interactie met de groep.
Download hier het artikel Integrale procesbegeleiding van groepen.
Download hier het artikel Trainen volgens de Remmerswaalmethode.

Mijn missie is werken vanuit echtheid

In gesprek met Richard Normann, door Wim Vanhees. Vorig jaar november organiseerde BWZ-collega en trainer weerbaarheid, Richard Normann, zijn eerste symposium met als thema: 'communiceren vanuit echtheid'. Ondertussen heeft zijn trainingsbureau Energy-motion, twee nieuwe symposia op de rol staan. Het ondernemingsrisico is niet gering. Wat drijft Richard Normann?
Download hier het artikel.

Communiceren vanuit echtheid

Drs. Wim vanhees heeft in het december nummer van Klare Taal, Nieuwsbrief voor Zelfverdediging en Weerbaarheid, een artikel geschreven over het Symposium dat is georganiseerd door Energy-motion. Dr. Martine F. Delfos sprak tijdens dit symposium met als thema 'Werken vanuit echtheid' over grondhouding en communiceren met kinderen en jongeren.
Download hier het artikel.

Sekse specifiek werken

Op 7 december 2006 gaf Richard Normann, van Energy-motion uit Deventer, een gastcollege "Seksespecifiek werken binnen weerbaarheidstrainingen" aan studenten van de Landelijke opleiding 'Docent weerbaarheid' die verzorgd wordt door TransAct (nu Movisie) in Utrecht. Het college leverde de volgende vragen en antwoorden op.
Download hier het artikel.

Lichaamswerk en weerbaarheid

Klare Taal, NISB, jaargang 1 nummer 2, 2002
Download hier het artikel.