energy motion

partners

Energy-motion werkt samen met organisaties die dezelfde visie delen die Energy-motion nastreeft. Wij werken zowel nationaal als internationaal samen met verschillende organisaties die zich bezig houden met psycho fysieke educatie.

marc gehrels

Marc GehrelsMarc Gehrels is in 2001 opgeleid tot videohometrainer/video-interactie-begeleider en gebruikt sindsdien de video in verschillende situaties. Hij werkt vanuit een krachtige empowerment-gedachte en gaat uit van de basisprincipes van de communicatie. Tevens combineert hij diverse methodes zoals competentiegericht werken,de systeemtheorie en de oplossingsgerichte methode, eventueel met behulp van de video.

Marc Gehrels werkt vanuit de visie dat alles en iedereen met elkaar in verbinding staat en dat beweging normaal is. De wereld is een geïntegreerd geheel, voortdurend in beweging, een stroom van elkaar wederzijds beïnvloedende gebeurtenissen en hierin is de mens zelf verantwoordelijk. Iedereen wordt gezien als medeschepper van zijn huidige en toekomstige realiteit. Transparant werken (zichtbaar en open) is voor hem een kernwaarde. Mensen waarmee hij gewerkt heeft omschrijven zijn aanpak als volgt: aandachtig, begripvol, confronterend, humoristisch, inspirerend, creatief, daadkrachtig en concreet.

de onderstroom / belgië

Jürgen PeetersJürgen Peeters is sociaal readaptatiewetenschapper en psychotherapeut Interactionele Vormgeving en is oprichter van De Onderstroom in België. Hij volgt aan het Hellingeninstituut in Groningen een jaaropleiding 'Systeemdynamiek in organisaties'. Jürgen heeft onder andere ervaring in het onderwijs, de gehandicaptenzorg, de jeugdzorg (groepswerk, gezins- en thuisbegeleiding) en het werken met daders en slachtoffers van seksueel geweld. De Onderstroom verzorgt trainingen aan hulpverleners rond weerbaarheid, gedragsproblemen, seksualiteit, seksueel misbruik, ontwikkeling van kinderen en jongeren, weerstand, stress, burnout, (traumatische) overdracht en tegenoverdracht en teamprocessen. Jürgen Peeters heeft voor Energy-motion in Nederland trainingen verzorgd. Energy-motion heeft in samenwerking met de Onderstroom trainingen verzorgd in België.

website: www.deonderstroom.be

rots & water instituut nederland / gadaku instituut

Freerk YkemaGADAKUHet Rots & Water instituut is opgericht door Freerk Ykema. Freerk Ykema is auteur / presentator van het Rots & Water programma. Het instituut is verantwoordelijk voor de productie en uitgave van Rots & Water lesboeken, video's en dvd's en de productie van vele artikelen. Het instituut bezit het copy right van het Rots & Water Programma, de naam van het instituut en het logo. Het Gadaku Instituut heeft een partnership met de University of Newcastle, het Family Action Centre/Boys in School Program. Energy-motion verzorgt op verzoek van het GADAKU instituut workshops en lezingen.

website: www.rotsenwater.nl

dr. martine f. delfos

Martine DelfosDr. Martine Delfos studeerde psychologie aan de universiteit van Utrecht. In 1999 promoveerde zij op Klinische psychologie en Franse literatuur. Zij werkt al ruim 25 jaar als therapeut. Martine Delfos begon haar kennis vanuit haar researchopleiding en een therapeutische praktijkervaring vast te leggen in biopsychologische modellen. Zij hecht er belang aan dat er een verbintenis is tussen wetenschap en praktijk. Vanaf 1994 verzorgt zij naast haar therapeutische praktijk nascholing aan psychologen, orthopedagogen, (weerbaarheids) docenten, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders.

De behandeling van het syndroom van Asperge, anorexia en meervoudige trauma behoren tot haar voornaamste specialiteiten. Zij schreef vele handboeken en specialistische boeken op het gebied van psychologie, waaronder "De schoonheid van het verschil" (waarom mannen en vrouwen verschillend zijn en hetzelfde), "Luister je wel naar mij" (over gesprekvoering met kinderen tussen vier en twaalf jaar) en "Ik heb ook wat te vertellen"(over communiceren met jongeren en adolescenten). In 1994 kreeg zij de Wilhelminaprijs voor haar eerst vier therapeutische kinderboeken. In 2006 mocht zij als eerste vrouw 'De Comeniuslezing' houden over "Het maakbare kind, opvoeding als (ver)gissing".

Dr. Martine Delfos
Psychologische Instituut voor Consultatie, Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek (PICOWO)
Goeree 18
3524 ZZ Utrecht

website: www.mdelfos.nl

erik faasen / faasen training en coaching

Erik FaasenErik Faasen werkt vanuit de overtuiging dat ieder mens competenties en kwaliteiten bezit, die hij of zij kan aanwenden om op constructieve wijze in het leven te staan. Openheid en vertrouwen zijn waarden die Erik Faasen hoog in het vaandel heeft staan, waarbij hij binnen het veilige kader van de cliënt de confrontatie tot bewustwording niet uit de weg gaat. Centraal in de trainingen staat groei en ontwikkeling tot een sterker en zelfbewuster mens. Erik Faasen verzorgt nu onder meer trainingen en individuele begeleiding in zelfbewustwording, communicatie, teambuilding, groepsdynamica en coachvaardigheden. Ook geeft hij (sociale) weerbaarheidstraining voor kinderen en adolescenten, workshops weerbaarheid voor studenten en leerkrachten en interactieve presentaties aan trainers en coaches in de sport. Erik Faasen is examinator voor de landelijke opleiding tot docent weerbaarheid.

website: www.faasentrainingencoaching.nl

floor dijkstra / trainersgroep weerbaarheid noord-nederland

Floor Dijkstra Floor Dijkstra en Marieke van Veen werken samen in de trainersgroep Noord-Nederland. Floor heeft haar bureau in Diepenveen en geeft trainingen aan medewerkers binnen instellingen en bedrijven op het gebied van omgaan met agressie en weerbaarheid. Hiermee heeft ze ruime ervaring binnen verschillende instellingen, onder andere in de zorg en het welzijnswerk. Naast het geven van deze trainingen heeft ze tevens veel ervaring op het gebied van het geven van trainingen aan vrouwen met (seksueel) geweldervaringen binnen bijvoorbeeld de GGZ en geeft ze weerbaarheidtrainingen binnen asielzoekerscentra. Tevens ontwikkelt ze vernieuwende programma's rondom weerbaarheid.

website: www.trainersgroep-weerbaarheid.nl

jeanet rouwhof / landstede olst

LandstedeLandstede is een ondernemende organisatie, die midden in de maatschappij staat. Zij bieden diensten aan op het gebied van beroepsopleidingen, voortgezet onderwijs en opleidingen voor volwassenen en ook op het gebied van welzijn, kinderopvang en kringloop. Jeanet Rouwhof is de drijvende kracht achter de weerbaarheidstrainingen in Olst. Energy-motion verzorgt vanaf 2003 voor Landstede Olst de weerbaarheidstraining.

website: www.landstede.nl/welzijn

ggd ijsselland / marietje kesselsproject

Marietje KesselsprojectDe GGD in Zwolle organiseert in de hele regio het Marietje Kesselsproject (MKP). Het Marietje Kesselsproject is een preventieproject. Het doel is het vergroten van de weerbaarheid bij kinderen. Met weerbaarheid bedoelen we opkomen voor jezelf, dat je je grens kunt aangeven, dat je zelfvertrouwen hebt, dat je het goed kunt laten zien als je iets niet leuk vindt, en dat weet waar je hulp kunt vragen. Energy-motion is betrokken geweest bij de opleiding en invoering van dit project en verzorgt verschillende trainingen voor de GGD.

website: www.ggdijsselland.nl

annie uwland / watch4

Watch4Annie Uwland heeft een eigen weerbaarheidbureau Watch4 in Apeldoorn. Zij heeft ruime ervaring en is opgeleid aan het KENAU instituut te Amsterdam. Vanaf 2001 werkt zij samen met Energy-motion en verzorgt zij de meidenlessen terwijl Energy-motion zich richt op de lessen voor jongens. Zij heeft in het bestuur gezeten van de Beroepsvereniging voor docenten Weerbaarheid en Zelfverdediging (BWZ).

website: www.watch4.nl