energy motion

personalia

In 2001 is hij als eerste lichting in Nederland opgeleid door Freerk Ykema van het Gadaku Instituut tot Rots & Water trainer. In 2008 is Richard Normann (1970) opgeleid tot Advanced Rots & Water trainer. Richard Normann is tevens gespecialiseerd op het gebied van groepsdynamica en groepscoaching. Hij is opgeleid binnen het Europees instituut in Driebergen (De Baak) onder leiding van Dr. Jan Remmerswaal en Wim Goossens.

Richard NormannRichard Normann is gastdocent op de landelijke opleidingen tot weerbaarheidsdocent bij Movisie. Hij heeft trainingen en workshops gegeven op het gebied van weerbaarheid op verschillende basisscholen, Gemeentelijke Gezondheids Diensten (GGD), Geestelijke Gezondheids Zorg (GGZ's), het Rots & Water congres, PABO's en andere (zorg-) instellingen. Hij heeft trainingen verzorgd in samenwerking met JŁrgen Peeters van De Onderstroom in BelgiŽ en workshops gegeven op een driedaags internationaal congres over agressie in Duitsland. Verder heeft hij trainingen verzorgd rondom weerbaarheid, sociaal emotionele ontwikkeling en psycho-fysieke werkvormen aan docenten, orthopedagogen, maatschappelijk werkers en verschillende medewerkers binnen de hulpverlening in Nederland, BelgiŽ, Duitsland, Zwitserland en Noorwegen.

In 2000 heeft Richard Normann in Amsterdam aan de Academie voor Massage en Lichaamswerk de 4- jarige HBO-opleiding tot massagetherapeut en lichaamswerker afgerond. Via het Nederlands Instituut voor Sport en Beweging (NISB) is hij vanaf 1998 door verschillende bijscholingen opgeleid tot docent Weerbaarheid. Als verdieping heeft hij daarna de opleiding tot Rots & Water trainer gevolgd. Verder heeft hij nog verschillende interne bijscholingen gevolgd op het gebied van bio-energetica, agressiehantering, communicatie en het signaleren van kindermishandeling.

curriculum vitae

Download hier hier een uitgebreide versie van zijn cv (*.pdf)