producten en diensten

videocoaching

"Hoe je kijkt maakt wat je ziet"

Videocoaching is een begeleidingsvorm waarbij ik, in overleg met jou, gebruik maak van verschillende methodes als gesprekken, (meditatieve) oefeningen en/of (video)beelden. Ik maak dus ook gebruik van video. Mocht je dit niet zien zitten, doen we dit niet en staan we op een andere manier stil bij je vraag.

Door je regelmatig stil te laten staan bij jezelf, letterlijk en figuurlijk, ontstaat verdieping. In verdieping zijn verrassende inzichten aanwezig, die jij al in je hebt, maar waar je je (nog)niet voldoende bewust van bent. Ik laat je bewuster-zijn. Het ontwikkelen van je bewustzijn is van belang om andere keuzes te kunnen maken die werkelijk bij jou passen. Zo ga je leren en krijg je inzicht. Kijken wordt zien. Hoe je kijkt maakt wat je ziet. Dit is het centrale thema in mijn begeleiding.

werkwijze

We richten ons op zaken die belangrijk voor je zijn. Daarbij mag je van mij een aandachtige en begripvolle houding verwachten. Vragen die naar boven kunnen komen zijn: Wat drijft je? Wat belemmert je? Wat zou je (nog meer) willen? Tevens kunnen ook thema's als identiteit en zingeving aan bod komen. Deze zijn minder zichtbaar, maar minstens zo belangrijk. Ook daarmee gaan we aan het werk, als dat nodig blijkt.

We zullen daadkrachtig te werk gaan: jij wilt immers resultaat. Daarom bespreken we de aanpak en de wenselijke doelen vooraf met elkaar en leggen we dat vast in een contract: waar werken we naar toe en wat wil je bereiken?

Humor vormt voor mij een belangrijke inspiratiebron en is ook iets wat ik graag gebruik. Daarnaast zal ik creatief proberen te zoeken naar middelen/methoden die voor jou van toepassing kunnen zijn.

Door je concrete, prikkelende, soms confronterende vragen te stellen, laat ik je opnieuw kijken naar je vraagstuk. Door nieuwe inzichten ontstaat er een andere zienswijze bij je, een andere blik, ga je anders kijken. En dat maakt dat je anders gaat zien. Van kijken naar zien.

visie coaching

Alles en iedereen staat met elkaar in verbinding en beweging is hierin normaal. De wereld is een ge´ntegreerd geheel, gebeurtenissen be´nvloeden elkaar en komen als een stroomversnelling op ons af: het enige dat vaststaat, is dat alles voortdurend verandert. In deze beweging is het een levenskunst om in balans te kunnen blijven. Jezelf niet steeds te vergelijken met anderen, maar kunnen en durven vertrouwen op je innerlijke wijsheid, je innerlijke stem. Waardoor je niet steeds in het verleden of in de toekomst bent, maar in de tegenwoordige tijd kunt zijn, het Nu. Dit vereist oefening en bewustwording.

Ik geloof dat de mens zelf verantwoordelijk is voor zijn keuzes. De mens heeft scheppingskracht en kan daarom creatief zijn in plaats van alleen reactief. Ontwikkeling is schepping. Zelfontwikkeling is voor mij van wezenlijk belang. Anderen stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling beschouw ik als mijn bijdrage aan deze wereld en geeft mij energie.

coachingsvraagstukken kunnen zijn

  • je zit niet lekker in je vel en weet niet precies hoe dat komt
  • je werk levert stress op
  • je hebt geen plezier meer in je school of werk
  • je wilt meer communicatievaardigheden benutten
  • je zoekt steun bij de opvoeding van je kinderen
  • je staat voor moeilijke keuzes
  • je hebt ingrijpende gebeurtenissen meegemaakt die je een plek wilt geven
  • je zoekt naar meer verdieping

informatie

Heb je interesse? Aarzel dan niet te informeren naar de mogelijkheden van videocoaching. Je kunt vrijblijvend een (gratis) kennismakingsgesprek aanvragen.

Videocoach Marc Gehrels
telefoon: 06-44832706
e-mail: vankijkennaarzien@gmail.com

Marc Gehrels

Marc Gehrels

Marc Gehrels is in 2001 opgeleid tot videohometrainer/video-interactie-begeleider en gebruikt sindsdien de video in verschillende situaties. Hij werkt vanuit een krachtige empowerment-gedachte en gaat uit van de basisprincipes van de communicatie. Tevens combineert hij diverse methodes zoals competentiegericht werken,de systeemtheorie en de oplossingsgerichte methode, eventueel met behulp van de video.

Transparant werken -zichtbaar en open- is voor hem een kernwaarde.

Mensen waarmee hij gewerkt heeft omschrijven zijn aanpak als volgt: aandachtig, begripvol, confronterend, humoristisch, inspirerend, creatief, daadkrachtig en concreet.